Namárië!

Nej, jag ska inte sluta blogga men jag ska ta en liten paus på en vecka eller något sådant. Varför då? It'll be a secret for now. Jag ska berätta sen. Men jag kan säga att det har att göra någonting med JRR Tolkien (you say whaat?). Ok. Det mesta här har ju någonting att göra med Tolkien men det jag ska göra har att göra med Tolkien som person. Nyfiken? Stay tuned.

I'm feeling bad...

Jag skrev ju ett litet inlägg om att en viss Sir Ian McKellen fyllde år den 25/6. Nu såg jag visst att jag hade glömt en annan väldigt känd skådespelare som spelar en roll som är på sätt och vis är väldigt lik Gandalf. Bara lite ond. Nämligen Christopher Lee/Saruman. Han fyller hela 90 år! Helt fantastiskt! Ska bli väldigt kul att se honom i The Hobbit igen! Turligt nog behöver han inte flyga till Nya Zeeland för att spela in (det hade ju varit lite jobbigt om han kolade av på flyget) utan får göra det i Storbrittanien. Anyways, jag tycker att Christopher Lee är en helt fantastisk skådespelare som verkligen gör Saruman och Fangorn till de intressanta personer som de är. Så Congratulations Christopher Lee! Jag hittade dessutom en väldigt intressant artikel om vem som hade den bästa rösten i Hollywood. Bland de listade fanns Christopher Lee. Rekommenderar den! (Även fast de kanske glömde Richard Armitage)

http://spyghana.com/entertainment-news/who-has-the-best-voice-in-hollywood/

(Det känns lite småjobbigt att jag har skrivit om två födelsedagar nu. För det känns nästan som om jag måste skriva om ALLA skådespelares (som var med i Sagan om Ringen) födelsedagar.)

Apropå Sir Ian McKellen

Nu höll jag visst på att glömma någonting riktigt viktigt. Någonting angående Ian McKellen. Han fyller ju nämligen år idag! Allas våran gulliga Gandalf fyller 73 år! Vad ska man säga om Ian McKellen då? Jag ska vara helt ärlig och säga att jag faktiskt inte tror att jag har sett någon annan film än Sagan om Ringen där McKellen är med i, men ändå! Det är McKellen som ger myskänslan i Sagan om Ringen. Det är han som bidrar till varför man vill hoppa in i filmen. Han porträtterar Gandalf helt suveränt, jag skulle nästan säga att han ÄR Gandalf. Så nu skulle jag vilja säga ett hjärtligt "CONGRATULATIONS DEAR SIR IAN MCKELLEN (GANDALF)"