The Hobbit cast 2

Gloin/Peter Hambleton - Jag är hoppfull om att han kan vara bra dvärgamaterial.
Goblin King/Barry Humphries - Oh my... Dame Edna i The Hobbit? Kära nån. Nåväl, bara Barry Humphries inte har några rosa glasögon går det väl an...
Gollum/Andy Serkis - Finns det någon annan som skulle kunna spela Gollum? Nej, tror inte det va? Gollum är så förskräckligt bra att man faktiskt borde ge Serkis en Oscar.
Kili/Aidan Turner - Looking goood! ;) Hahah, nää, men jag tror väl att Aidan Turner kan göra en riktigt bra Kili, och att han är snygg är ju inte heller en nackdel. Synd bara att han dör...
Legolas/Orlando Bloom - Oui, oui, l'acteur parfait. Nu är väl jag kanske en aning partisk när det gäller Orlando Bloom meeen vem kan inte gilla honom? Passar dessutom helt perfekt som en alv. Och om det är någon Aidan Turner kommer att få slåss mot i snygghet så är det Orlando Bloom. Och jag vet vem som kommer vinna. ;)
Lindir/Bret McKenzie - FIGWIT :D Me like. Kanske inte världens bästa skådespelare. But who cares? Han är FIGWIT :D En självklarhet att han ska vara med i filmen. Tack så mycket Peter Jackson and crew.
Lord Balin/Ken Stott - Påminner mig också om Lasse Brandeby! Varför i hela friden gör halva The Hobbit cast det? Oerhört irriterande. Men förutom att han är en Lasse Brandeby-kopia kan han nog bli ganska bra som Lord Balin
Master of Laketown/Stephen Fry - Haha, jag blir bara glad när jag ser snubben. Men Master of Laketown? Tjaa, varför inte?
Necromancer/Smaug/Benedict Cumberbatch - Personligen är jag lite tveksam till Benedict Cumberbatch... Kan inte riktigt sätta fingret på varför... Nåja, vi får väl se om Cumberbatch kan bli bra som Smaug och The Necromancer.
Nori/Jed Brophy - Är oftast lite småmisstänksam när skådespelare som han gjort en annan roll i Sagan om Ringen kommer tillbaka till nya filmen som någon helt annan. I det här fallet är det väl dock ok. Man lär ju ändå inte känna igen Jed Brophy/Nori som "va! det där är ju den där snagan i The Two Towers!"
Oin/John Callen - Oui, très bien!
Ori/Adam Brown - Vet inte särskilt mycket om honom, men kan nog bli en bra dvärg.
Radagast/Sylvester McCoy - Han har ju inte direkt samma Maia-känsla som Ian McKellen eller Cristopher Lee, men å andra sidan är ju inte Radagast riktigt lika dan som de två. Vi får se, är dock like misstänksam.
Saruman/Sir Cristopher Lee - Huh, det bara kryper i skinnet när jag ser honom. Han lyckas förmedla kallhet och kraft på ett helt fenomenalt sätt. Ska bli riktigt intressant och se honom i The Hobbit!
Tauriel/Evangeline Lilly - Riktigt vacker och så... men nej. Jag gillar inte henne och jag gillar inte den påhittade rollen som Peter Jackson har kommit på. Jag kan sträcka mig så lång som att ta med Legolas (ok, hade nog godkänt honom även om det utspelade sig i Valinor bara för att det är Orlando Bloom som spelar Legolas ;) ) eftersom det är någolunda troligt att han skulle vara i Mirkwood. Men att bara hitta på karaktärer? Nej. Dessutom ger Evangeline Lilly mig "bad feelings".
Thorin/Richard Armitage - Yes, yes, riktigt bra. Ser fram emot att se honom som Thorin Oakenshield.
Thranduil/Lee Pace - Ursäkta mig... Vet inte vad jag ska säga. Men han är definitvt inte Thranduil. Nej och åter nej.

The Hobbit - cast

Tänkte ta och ge mina synpunkter på de som ska vara med i The Hobbit :D

Azog/Conan Stevens - Vet inte särskilt mycket om Stevens, men han ser ut att kunna bli en riktigt ful ork.
Alfrid/Ryan Gage - Hm... Sure, why not?
Bard/Luke Evans - Kan nog funka riktigt bra.
Balin/Ken Stott - Inte riktigt som jag föreställde mig Balin. Tycker mest att Ken Stott ser ut som Lasse Brandeby vilket tycker jag är en aning störande (visserligen inte hans fel...). Nåväl, han kan väl passa bra i rollen (och med skägg på ser han kanske inte ut som brandeby ;) )
Beorn/Mikael Persbrandt - Har aldrig varit ett stort fan av Mikael Persbrandt. Det är någonting med honom som jag stör mig på. Sorry. Och honom som Beorn? Njaa... Don't think so. (Dock kul med svenskt!! :D )
Bifur/William Kircher - Vet inte särskilt mycket om honom, men det kan nog funka.
Bilbo Baggins/Martin Freeman - När jag fick veta att Martin Freeman skulle vara Bilbo blev jag helt överlycklig. Freeman är Bilbo. Han ser ut som  jag har föreställt mig Bilbo på pricken! Ska bli kul att se om han lyckas med skådespeleriet också.
Bofur/James Nesbitt - Tänker av någon anledning på George Clooney när jag ser Nesbitt... Vet inte heller så mycket om honom, kanske funkar, vi får se.
Bombur/Steven Hunter - Hahaha, jag dööör. Såg någon making video där man bland annat såg Hunter och seriöst, han var ju verkligen Bombur. Och vilket kroppshydda!! :O :P
Dain Ironfoot/Billy Connolly - Oh dear... Det ända jag ser framför mig är Uncle Monty från Syskonen Baudelaires olycksaliga liv. Och nog etsade sig den bilden fast i hjärnan. Av någon anledning så har jag väldigt svårt för så "på" skådespelare. Samma sak som med Jim Carrey, man älskar honom i typ en minut, sen sitter man och hatar honom resten av filmen. Hoppas verkligen inte att det blir så nu, för jag vill inte sitta och hata under The Hobbit.
Dori/Mark Hadlow - Stora förhoppningar om att han blir en bra dvärg.
Dwalin/Graham McTavish - Tänker av någon anledning på Jean Reno i Le grand bleu när jag ser McTavish vilket ger mig lite dåliga vibbar. Dessutom ser han ond ut. Men, förutom det så kan han väl bli en ok dvärg. Vi får se.
Elrond/Hugo Weaving - Förutom att jag tyckte att han såg alldeles för gammal ut första gången jag såg honom (fattade inte då att han var ett antal tusen år) så kan man inte annat än älska Weaving. Vem annars skulle kunna spela Elrond?
Fili/Dean O’Gorman - Heelt perfekt. Hoppas bara att det fungerar på film.
Frodo Baggins/Elijah Wood - Jag vet att många tycker att Elijah Woods inte alls passar som Frodo men förutom att han bara kan göra tre miner i filmen (jätteglad, förskräckt/ledsen, mer förskräckt/ledsen) så gillar jag honom ändå. Kan bero på hans enormt blåa ögon.
Galadriel/Cate Blanchett - Helt otroligt vacker. Så skör men ändå så stark. Jag tycker att Blanchett har förkroppsligat Galadriel på ett helt fantastiskt sätt. Dessutom är hon nästan ännu blekare än mig ;)
Gandalf/Sir Ian McKellen - Vad kan man säga? He rules.

Mer synpunkter kommer senare :)

Favoritkaraktär

Man skulle väl kunna tänka sig att jag skulle ha någon rolig favoritkaraktär, kanske någon från The Silmarillion som är riktigt hardcore. Men nej. Jag är riktigt mainstream. Kan ni gissa än vad favviskaraktären är? Japp, Legolas Greenleaf. Nästan lite pinsamt att medge det måste jag säga. Legolas är ju den karaktär som de flesta tjejor i min ålder faller för direkt (speciellt dom som inte har läst LotR eller The SIlmarillion) och tyvärr är jag inte annorlunda. Jag blev typ kär i Legolas/Orlando Bloom första gången jag såg filmerna och det har bara fortsatt på samma spår. Visserligen har förälskelsen blivit någon form av djupt intresse (= jag går inte och tänker på honom stup i kvarten) men det är fortfarande rätt illa. Ska inte plåga er med någon supersnygg bild av Legolas ;) så vi kan ju säga att man favoritkaraktär är typp Idril Celebrindal eller Huan eller någon cool ;)