Legolas' Song of the Sea <3

To the Sea, to the Sea! The white gulls are crying,
The Wind is blowing, and the white foam is flying.
West, west away, the round sun is falling.
Grey ship, grey ship, do you hear them calling,
The voices of my people that have gone before me?
I will leave, I will leave the woods that bore me;
For our days are ending and our years failing.
I will pass the wide waters lonely sailing.
Long are the waves on the Last Shore falling,
Sweet are the voices in the Lost Isle calling,
In Eressëa, in Elvenhome that no man can discover,
Where the leaves fall not: land of my people for ever!

Alvklingan

Var inne på Drottninggatans bokhandel i Uppsala för ett litet tag sedan när jag behövde fixa en present till min kusin. Som vanligt tycker jag det är väldigt kul att prata med människorna där och fick då tips om en bok som utspelade sig i Middle-Earth men som var skriven av någon ryss. Först var jag väl lite tveksam till att någon annan författare skulle ta och ge sig in i käre professor Tolkiens skapelse men jag måste faktiskt säga, nu när jag har börjat att läsa den, att Nick Perumov gör ett ganska bra jobb. Den är självklart inte alls lika bra som de "riktiga" böckerna men är riktigt trevlig som mysläsning i min favoritvärld.


För övrigt gick det väldigt bra på presentationen av the Silmarillion. Efter mycket diskuterande kom vi fram till att om vi skulle ha varit ett riktigt bokförlag så skulle vi nog ha publicerat the Silmarillion. Bra val tycker jag. ;)

The Silmarillion

I engelskan skulle vi läsa en bok och heh, jag valde då att läsa The Silmarillion. Jag läste The Silmarillion för ungefär två år sedan men jag tänkte att det kunde vara lite kul att läsa den igen, för jag menar, även om den är sjukt svår att läsa är den ju så vacker och sorglig att man nästan kolar av. Så idag ska jag låtsas att vara Tolkien och presentera boken inför en "publishing comitee". Ska bli riktigt kul, men jag längtar verkligen inte efter att berätta Silmarillions handling på endast 2 minuter... Haha, det kommer bli en välidgt snabb och kompakt genomgång det ;)